There’s no such thing as spiders… Not here anyway.

En läbbig spindelHar ni nångång sett hur någon drömmer mardrömmar? Ni vet, när man ser hur någon springer för livet från den där gestalten som jagar den i drömmen eller hur någon faller handlöst och man räknar sekunderna till h*n ska vakna till med ett ryck och inse att de faktiskt ligger tryggt i sin säng? Och man vet liksom inte riktigt om man ska skratta, gråta eller väcka personen i fråga…

Imorse pladdrade sambon på rätt så rejält i sömnen. Tydligt och klart så att man hörde precis vad det var han drömde om, eller kunde försöka lista ut det iallafall.
”Lim! Lim, ska det vara. Då sitter det som…” – Jag kan sätta mitt liv på att han var i garaget och limmade breddskärmar. Sen blev det tyst ett litet tag innan jag hörde den sansade paniken och hur äcklad han var när han utbrast ”Ssspindlarr” samtidigt som kroppen twitchar och inte kan ligga still. ”Spindlar! För faan, de är ju överallt!”

Jag låg intill honom och såg hur han febrilt försökte skaka av sig spindlarna och hur täcket helt plötsligt förvandlades till yttligare ett stressmoment i sig. Han lyckas undkomma täcket och flyger upp ur sängen medan jag lugnt och sansat talar om för honom att det inte finns några sprindlar, inte här inne iallafall. Jag ser paniken i hans ögon och märker att det tar ett tag innan han fattar exakt vad det är jag säger åt honom. ”Är du helt säker?”. Han tittar mycket skeptiskt på mig, granskar taket riktigt noggrannt innan han tveksamt lägger sig i sängen, ryser till en sista gång och somnar om. Det är gånger som dessa önskar man att man hade en videokamera i sovrummet, för han minns inte ett jota när han väl vaknar.

3 thoughts on “There’s no such thing as spiders… Not here anyway.

  1. Kunde inte låta bli att skratta när jag läste om din sambo :) Hos mig och min pojkvän är det oftast jag som drömmer mardrömmar, han är dock måttligt road av att bli väckt av mina utrop :P

  2. Linda: Haha, mardrömmar överlåter jag gärna till sambon. Själv vet jag att jag drömmer en del om natten, man kan aldrig minnas vad på morgonen när jag vaknar. Har fått höra att jag är en riktig pladdertacka i sömnen jag med, så att rigga en kamera i sovrummet nattetid hade varit kul. Undra hur mycket man pladdrar egentligen? :P

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *