Bland hockeyrör och isprinsessor

Det kan knappast ha undgått någon att den senaste veckan gått i ishallens tecken. Jolie har bestämt sig för att bli isprinsessa och börja med konståkning och då har resten av familjen snällt ställt upp och gjort ett antal besök till ishallen. Förra onsdagen gjorde vi vårt första besök och sen dess har vi hunnit med att åka torsdag, lördag, söndag och igår. Inför detta åkte jag och köpte mig ett par hockeyrör, trots att jag aldrig tidigare åkt på annat än konståkningsskridskor med taggar. Det var, erhm, en upplevelse…

Under vårt andra besök på ishallen insåg jag följande två saker:
1. Vi gör Jolie en björntjänst genom att lära henne att först åka på ”vanliga skridskor” utan taggar om hon ska bli isprinsessa. Det är en helt annan åkteknik som skiljer skridskorna åt. Det blev jag som sagt varse om.
2. Jag inte alls tycker om hockeyrör. Inte bara känner jag mig som Bambi på hal is (kan ha att göra med att jag inte åka skridskor på… 11-12-13 år?), de gör ju ont att ha på fötterna!

Vis av erfarenhet bestämde vi oss för att tomten skulle få göra ett besök före julafton hos Jolie. Jag beställde ett par Reebok Glitter Girl-skridskor åt Jolie efter att ha upptäckt dem av en slump på nätet. De kunde inte vara mer ”Jolie” och hon blev helt mållös i förrgår när hon fick dem. När det var dags att sova fick gosedjuren lämna plats för väskan med skridskorna.

Igår var det min tur att få en leverans av tomten. Jag lyssnade på min bror som tyckte att Reebok gör de bästa skridskorna, och det är jag glad för. Till mig kom ett par Reebok SKR-400 och jag skojar inte när jag säger att jag var som ett barn på julafton. Jag är verkligen ingen skridskomänniska, men jag var benägen att ha dem med mig i sängen jag med. Fy fan, var sköna de var och så fint de satt på foten. Jag hade ingen aning att skridskor kan vara sköna! Bara olika grader av obekväma, liksom.

Behöver jag säga att vi är två stycken som längtar till att klockan slår 13.20 så att vi kan befinna oss ute på isen igen. Det kommer att vara två väldigt lyckliga jordgubbar som glider runt i sina nya Reebok-griller och en mellanjordgubbe som är lite svalare inför denna aktivitet, men som kämpar på otroligt bra trots brist på intresse och är lika duktig som syrran.

Det är så jäkla roligt att göra saker med barnen på det här sättet och se deras utveckling, envishet och målvetenhet. Mammahjärtat fylls och känns sprängfyllt av känslor under dessa tillfällen – och vi har bara börjat! <3

jolies mina

One thought on “Bland hockeyrör och isprinsessor

  1. Men så spännande! Jag längtar tills våra barn hittar intressen också :D Och jag visste faktiskt inte heller att skridskor kan vara bekväma?! Min erfarenhet är bara kalla och hårda!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *