Mitt nya liv.

Jag vet inte hur många gånger jag sagt det, och hur många gånger jag tänkt det. Jag vet inte heller om det faktiskt kommer att bli så, men man kan ju alltid hoppas. Ambitionerna är det inget fel på men motivationen har (i alla fall tidigare) haft en tendens att dala när det gäller fysisk aktivitet. Men nu har jag bestämt mig en gång för alla och tagit tag i det. Idag tecknade jag upp mig (och Memly!) på nJoy – nu ska vi börja träna och bli riktigt.. Eh, fitta.

Jag har ett litet (läs megastort) mål framför mig; jag har bestämt mig för att jag ska springa (jogga) Vårruset 2013… 5 kilometer! Det är 7 månader och 2 dagar kvar till den 21 maj då den går av stapeln och rent spontant känner jag ”nemas problemas, det där fixar jag galant!”. Sen kickar självinsikten in och jag inser att det kommer att bli tufft att ta sig dit. Jag har aldrig haft någon kondition, ännu mindre sprungit 5 kilometer. Tänk er hur det skulle vara för Agda 97 år att löpträna inför ett lopp – där har ni har mitt startläge.

Jag gjorde även mitt första träningspass idag. Det blev en riktig mjukstart men det kändes bra att komma igång och inse att det är inte så farligt, skrämmande och übertråkigt som man lätt intalar sig själv att det är för att man inte ska ha dåligt samvete för att man låter bli.

I morgon kan jag välja på antingen Spinning 45 eller Bodypump – men näe. Riktigt så kul ska jag inte ha. Nu väntar jag till Emily kommer hem och så kör vi stenhårt på måndag istället. :)

2 thoughts on “Mitt nya liv.

  1. Hejja hejja :) Det klarar du! Jag hatar personligen Spinning men Bodypump är ju sjukt kul :) Och ett tips på om du vill springa 5 km är appen C25K. Jag började använda den men redan efter ett par veckor klarade jag 5 km utan problem, och nu springer jag en mil utan problem ;) Jag har alltså blivit en joggare, vem trodde det liksom? ;) Kan jag, kan du!

    1. Jag har kört på C25K för ett par år sen och funderade faktiskt på att väcka liv i den igen. :) Milen, det känns som Mount Everest för mig, något jag aldrig kommer att klara. Men vem vet, det kanske blir en löpare av mig med. ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *