Min fina vita pärla

Min älskade MacBook har följt med mig nu i lite drygt två år och efter uppdateringen till OS X Mountain Lion är den piggare än någonsin. Tumme upp! Passade dessutom på att blåsa ur hårddisken helt, så nu är den onekligen som en helt ny dator.

Däremot har jag ett litet problem när det kommer till hårdvaran, den ser allt annat än ny ut. Repor och ”battle scars” får man ju räkna med, men att gummit på bottenplattan ska lossna uppskattade jag inte riktigt.. När jag fick hem den från service nångång i februari märkte jag en lös gummikant men tänkte inte mer på det. Gummit började bubbla nångång i juni, för tre-fyra veckor sen började den att släppa och nu har den lossnat helt längs kanterna.

Jag hade tänkt att åtgärda detta med en tub PL400 och tänkte att en googling kan vara på sin plats, kanske har någon annan varit med om detta fenomen tidigare och har några handfasta tips att komma med. Jag hittade ingen gör det själv-tutorial men däremot något bättre, nämligen MacBook Bottom Case Replacement Program. Tydligen är det inte bara jag som råkat ut för detta och det är ett erkänt fel hos MacBook:ar tillverkade mellan oktober 2009 och april 2011 att limmet till gummit släpper. Efter att ha googlat runt en hel del är jag imponerad och smått fundersam över hur min bottenplatta kan ha hållit så länge.

Jag hoppas iallafall på att jag får min bottenplatta free of charge då det har gått mer än två år sedan den 25 maj 2010 då jag köpte min dator. Man kan ju alltid hoppas iallafall! Såhär i efterhand inser jag att jag borde kontaktat servicestället för den där lilla skitdetaljen med gummit, men mitt i all lycka och eufori över att ha sin älskade laptop tillbaka kändes det inte så väsentligt. :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *