Dagsutflykt till Strandstugan

Igår tyckte jag att det var dags att göra ett besök i Nora för att äta den ökända Noraglassen och jag är riktigt glad för att vi kom oss iväg. Nora, som jag varit väldigt skeptisk till, visade sig vara allt annat än den tråkiga staden lik Hallsberg som jag byggt upp i min fantasi. Tvärtom var det hur mysigt som helst och både jag och Johan blev nog lite smått förälskade i den lilla staden där tiden tycks stå stilla.

På väg ner mot Strandstugan från Nora torg besökte jag och Johan andrahandsaffären Loftet – där det faktiskt fanns tomtar. Johan hittade en fin brudkista som jag fortfarande tänker på lite grann. Finns den kvar när vi åker upp nästa gång så följer den med mig hem! Jag vet bara inte var jag ska ha den till.. Min växande garnsamling kanske?

Väl framme på Strandstugan insåg jag att jag var lite hungrig då jag till skillnad från mitt sällskap inte hade ätit någon frukost eller lunch och klockan hade redan hunnit bli 15. Lyxiga Laxmackan stod med på menyn och det krävdes inte mer än en bråkdels sekund för mig att bestämma mig för mackan och ”övertala” Johan till att äta upp mina rester trots att han ätit precis innan vi åkte hemifrån. Ella och Jolie åt varsin macka de med och jäklar så gott det var! Ella som brukar äta sina glutenfria smörgåsar lite skeptiskt slängde i sig sin ost- och skinkmacka med stor aptit. När jag fick in den Lyxiga Laxmackan var jag glad för att vi kommit överens om att dela, för den var stor! Hur god den var tänker jag inte ens försöka förklara, men jag kan avslöja att jag inte haft något emot att åka till Nora idag igen enbart för att äta frukost.

Glassen då? Jag beställde en strut med vanilj och apelsin, tjejerna fick varsin barnglass med apelsin och föga förvånande beställde Johan en jubileumsbägare med vanilj och hasselnöt, så jag fick även ta del av hasselnötsglassen. ;) Till nästa gång hoppas jag på att få smaka Noraglass med jordgubbssmak. Finns det inget schema över vilken ”dagens smak” som serveras och när?

När glassen var uppäten var vi småfrusna hela bunten och bestämde oss för att ta en liten sightseeing i stan för att få röra på oss. Efter en sväng förbi Nora Tåghem knallade vi upp tillbaka mot torget och Johan ville in på Diversehandeln. Jolie var inte lika övertygad så vi gick ganska snabbt ut och satte oss på bänken utanför i väntan på Ella och Johan som gladeligen gick runt och tittade på allt som fanns.

Tjejerna fick syn på en lekpark när vi kom in till stan och fortsatte att prata om den ett bra tag så vi bestämde oss för att ta en promenad till lekparken utanför Coop där de fick leka en stund. Jolie ville i och för sig inte annat än att gunga och Ella öppnade en affär där Johan fick handla. ”Hej pappa, vad vill du köpa? Du kanske vill ha lite sushi till mamma?”.

Trots att regnet hängde i luften hela dagen slapp vi det och hade en riktigt mysig dag. Nu ser jag framemot Helenes besök så att jag har en anledning att åka tillbaka till Strandstugan, till laxen och glassen.

3 thoughts on “Dagsutflykt till Strandstugan

    1. Vitlöksglass? Nej, någon sådan hade de inte på menyn.. Det kanske är en ”dagens” det med? Fast det låter ju lite perverst, om jag ska vara ärlig. ;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *