Tomten är inte far till mina barn.

Jag och Johan ligger i sängen och drar oss på morgonen och pratar strunt.

Johan: Men du, Linda. Använder du aldrig presenter du har fått av mig?
Jag: Vadådå?
Johan: Ja, men typ hästtröjan* eller din Magic Mouse. Tycker du inte om dom?
Jag: Min Magic Mouse älskar jag och den använder jag ju när jag sitter vid ett bord, men oftast blir jag ju sittandes i soffan med datorn.
Johan: Är jag dålig på att köpa presenter åt dig?
Ella, som suttit i sängen och kollat på Bolibompa: Men pappa, du är ju inte tomten!

* Hästtröjan har blivit en internt skämt mellan oss. Det var den gräsligaste, fulaste och paljettigaste tröja med hästtryck(!) jag någonsin skådat – och den fick jag i julklapp av Johan vår första jul. Den gömdes (och glömdes) längst bak i garderoben och när Johan något år senare kom ihåg tröjan grävde jag fram den och han kunde inte tro att det var den han köpt åt mig. Vi tyckte båda två att tröjan var lika gräslig och fick oss ett gott skratt innan tröjan förpassades snabbt som tusan till Myrornas, eller om det t o m var i skräp – för den dög inte ens som trasa till Calibran. Men jag undrar än idag hur han tänkte när han köpte den åt mig… Han kan inte svara på det heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *