Svar på tal.

Att Jolie lider av en obotlig(?) mundiarré just nu är riktigt roligt! Det kommer så många små tokigheter ur hennes lilla mun när man minst anar det och det är en ljusglimt i denna arbetslöshet, speciellt när Johan har långvecka. Det roliga, och lite oroväckande, är att hon är snäppet kaxigare än sin äldre syster och det får mig att börja oroa mig för deras tonår redan nu.. Men det är ett mycket senare bekymmer.

Igår när Jolie som vanligt högljutt ropade MAMMAAA! FÄÄÄÄ’DIIIIII! från toaletten svarade jag med samma mynt, lika högljutt ropade jag JAAA, JAAAAG KOMMEEEEER! och det var en mycket bestämd dam som mötte mig med menande blick och hyttade med fingret när hon lugnt svarade: Mamma, du få inte sk’ika högt som ja. De ä dum-heter!

Någon timma senare när hon igen ropade att hon var färdig svarade jag lugnt att jag kommer och möttes av hennes lillrumpa i vädret. Jag torkade medan hon stod på alla fyra och stirrade i golvet och när hon reste sig upp tittade hon på mig med förvånande min och sa: Jaha, va de duu som tojkade mig? Känns som att jag behöver damma av mina kunskaper i sannolikhetslära och ge några grundkurser till Jolie.

I morse när jag bad Jolie hämta lite kläder åt sig för att de ska få leka på dagis idag var hon inte fullt så optimistiskt till förslaget som Ella. Ja vijj inte leta på dadis! Ja vill åta ti ITA och köpa dodis! Hö du de! Doodis!

Det som är ett litet orosmoment kring allt det här är två saker; hur kommer det sig att hon är så kaxig? Det känns dock mycket bekant hela det här fenomenet med den kaxiga lillasystern, lite déjà vu. ;) Och för det andra, hur kan de vara sådana godisråttor?!

2 thoughts on “Svar på tal.

  1. Ja du, kan förstå att du har erfarenhet av kaxiga småsyskon, men hur det kommer sig att du har godisråttor där hemma har jag INGEN ANIIING om ;)

    1. Jag förstår mamma att du inte vill kännas vid att Ella och Jolie upptäckt livets goda i form av godis. Jag vet inte vem som matat dom med det.. För int’ är det då vi int’. ;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *