Skaffa en Ella-TV?

I och med att Ella mer och mer uppskattar att se på Bolibompa på mornarna medan hon ligger i våran säng har jag börjat fundera på om man ska skaffa henne en egen  liten TV till hennes rum.

På NetOnNet hittade jag en skitsnygg vit liten 22″ LCD med inbyggd DVD-spelare som hade varit perfekt, men samtidigt funderar jag på om det är en bra idé att skaffa en egen TV åt en 2-åring. Jag oroar mig inte för att hon skulle titta för mycket på TV, det jag funderar på är om TV:n skulle hålla även om den skulle vara väggmonterad så att hon inte kommer åt den. Barn har ju en tendens till att komma åt oåtkomliga saker ändå, om det ligger i deras intresse. :)

TV:n jag funderar på är ju inte ens så fasligt dyr, 2990 kr, så det tåls verkligen att tänkas på. Om vi köper en TV åt henne i år så blir det nog fram till sommaren så att hon hinner bli lite äldre ännu. Men nu vet jag iallafall vilken TV jag vill ha åt henne. ;) 

4 thoughts on “Skaffa en Ella-TV?

 1. Jäklar! I like it! Har inte ens någon omsikt om att skaffa tv till en 2-åring, det är ju erat beslut lixom (även OM jag hade haft en åsikt! xD ) såklart.
  Så länge det inte går till överdrift så är det ju lugnt, men det tror inte jag att ni kommer att ha några problem med ;)
  Sedan är det kanske värre om hon hade varit ensambarn och ”tagit till” tv, men Jolie och Ella är ju så ”nära inpå” så jag tror att de kommer bli riktigt buddies när Jolie växer till sig lite ;)

 2. Zarah-Lou: Ja, egentligen är det ju inte nödvändigt någonstans med en egen TV åt en 2-åring. Men jag har övervägt både för- och nackdelar och funderat väldigt länge. Som det är nu så tittar hon på TV kanske en 1 timme på morgon medan vi ligger i sängen och hon dricker morgonvällingen, när vällingen är slut är även hennes ro till att sitta/ligga still det.

  Sen har jag funderat på om det är bättre att ta in en TV på hennes rum så tidigt som möjligt istället för att ”skydda” henne från det. Som det är på Ella så är ju det hon FÅR göra inte intressant, och då är det ju faktiskt inte såå roligt att titta på TV. Och med insomningstimern är det perfekt att ställa in TV:n att stänga av när hon tittat tillräckligt, även om man själv inte skulle ha koll på tiden. :)

  Har testat två dagar i rad med att ha på SVT Barnkanalen från morgon till eftermiddagen då Johan kommer hem och under dessa 9 timmar har det handlat om ca 1,5 timmar hon verkligen tittat.

  … Men som sagt, det tåls att tänkas på. ;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *