Brand new, all over again

Igår formaterade jag om min laptop och det var verkligen välbehövligt! Däremot höll jag på att gå under när jag precis innan jag startade omformateringen beslutade mig för att en sista gång, för säkerhets skull, gå igenom alla mappar och jämföra med den externa hårddisken om att jag sparat allt. Mapp efter mapp låg sparade på den externa och jag tänkte starta omformateringen igen när jag av en ren händelse såg att det fanns 16 mappar som jag inte sparat! Det var i stort sett hela oktober 2009 som höll på att försvinna och mitt hjärta skenade iväg!

På något sätt kändes det som om hela oktober upphört att existera ifall jag missat att spara bilderna, även om jag är sätt säker på att det tagit mig bra länge att komma på att dom bilderna saknades. Fanns bara en mapp jag tror att jag kommit på fattades när ska till att framkallas bilder; bildserien jag tog på Jolie till inbjudningskorten.

När jag för över bilderna från kameran till datorn har jag så att det på en gång sorteras upp i mappar efter fotodatum, något som är så otroligt bra för mig som vill ha koll på när korten togs. Månad och år duger väl, men av någon anledning vill jag gärna även veta vilken dag.

Lite roligt var att se skillnaden frekvensen av fotograferandet. Av de 165+ mapparna som togs under 2009 togs 13 stycken av dom innan 26 maj – dagen jag köpte systemkameran. Därmed slipper jag fundera så mycket på om det var ett befogat köp eller inte, för det var det.

Högst upp på önskelistan just nu, bortsett från en iPad: en extra extern hårddisk. I och med att jag gillar min nuvarande rosa lilla sak så hade ju en My Passport Essential 2.0 SE 1TB varit toppen. Jagg är så förbannat nojig över att bilderna ska försvinna och jag har lärt mig att man inte ska ha alla ägg i en korg. I det här fallet ska man visseligen kopiera alla ägg för att ha dom i flera korgar, men ni fattar. ;)

3 thoughts on “Brand new, all over again

  1. Åh shit vilken panik.. Jag har förlorat lite bilder en gång då min dator kraschade. Det sög verklgien. :( Känns fortfarande hemskt och det var ett år sedan nu..

    Jo, precis det har jag tänkt på. Känner flera som var där nu för ett par veckor sedan! :)

  2. Sanna: Jag vet – men jag är en expert på att tappa bort skivor trots att jag märker dom och sätter in dom i fodral. De bara försvinner i tomma intet! :o

    Wifie: De enda bilderna jag har sparade är från och med oktober 2007, gravidmagen med Ella. Synd att bilderna från min och Johans första tid är borta, men det känns ändå överkomligt av nån konstig anledning. Men om kort på tjejerna försvunnit hade jag dött – bokstavligen… :(

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *