Nya sovrummet

Det börjar ta sig här hemma nu, sovrummet har fått nytt golv och garderoben är uppmonterad. Däremot så ”fattas” en garderob så vi ska skaffa en till 75 cm bred PAX-garderob och vinna lite mer förvaring – något som verkligen behövs i detta hushåll.

Synd är att det fattas 15 cm för att kunna få en en 100 cm’s garderob. Men 75 cm är väl ändå lite bredare än standard, tror jag, så jag hoppas på att få känna att man ändå ”vinner” lite förvaringsyta. Ge mig massor med förvaring!

Något annat som är på tapeten just nu, är just tapeter. Vi har inte alls samma smak när det kommer till tapeter, jag och Hun’. När det kommer till sovrummet vill Hun’ har det väldigt mörkt och ”murrigt” medan jag istället vill ha lite ljusare och ”luftigare” i och med att sovrummet blir så litet när garderoben tar så stor plats även om jag också allra helst skulle ha ett mörkt sovrum. Men det känns som om det fallerar med storleken på rummet.

Nåja, det återstår att se hur det blir. Vi har iallafall bestämt oss för att ta en ”renoveringspaus” nu under jul och nyår för att få känna efter (och framför allt komma överens) när det kommer till val av tapeter. :)

091129

6 thoughts on “Nya sovrummet

 1. Ser ut att bli jättejättefint! :) Vi har samma möbler i sovrummet. :P Sängstommen och en sådan byrå (fast en mindre). Vi har lite mellan-färg på väggarna. Lite sån där ”latte” på tre väggar och vid sänghuvudgaveln har vi en fondtapet som också är lite i samma färg med lite silver i osv. Sedan har vi en mörkare gardinkappa. Jag ville inte ha för mörkt i rummet då det är litet (ungefär som erat) men ändå inte för ljust så det stör nattsömnen. Man ska ju ha rätt mörkt i sovrum har jag läst någonstans, men det passar ju förstås inte alla rum!

 2. Det blir ju jättefint, redan nu ser man en enorm skillnad! När man sover så bryr man sig ändå inte om antalet kvadratmeter i rummet, bättre att rummen med mer yta används när man är vaken. Så tänker jag i alla fall ;)

 3. Åhh, vad ni är duktiga, och vad fort allt verkar ha gått!! :D
  Och Ellagumman på sista bilden var ju bara för töt ;)

  Och du är visst utmanad, igen, hehehe

 4. Wifie: Tack så mycket! Jaha, ja men Malm-serien är ju enkel och fin tycker jag. :) Däremot har jag gått och förälskat mig i den mellanbruna som finns nu, som inte fanns när vi köpte sängen för… 5(?) år sen. Tänk om man kunnat ändra färg efter humör. :)

  Jag har också varit inne på någon mellanfärg, alt. att ha lite ljusare med en mörk fondvägg eller dylikt. Har så mycket idéer i huvudet just nu så jag vette tusan vad det blir av. :P

  Tack igen. Dom är söta, mina små underverk. ♥

  Emma: Ja, det är en del vi har att göra. Men just nu har vi beslutat oss för att ta jullov. :)

  Mami: ”Taa!” :) Jag är inne på samma spår. När vi flyttade in kändes dessa ~120 kvm enorma men nu när man bott in sig så är det inte alls speciellt stort. Numera är jag inställd på att få ut det mesta av utrymmet och detta fick bli lösningen. Har inte alls varit sugen på att ha datorn i sovrummet eller gästrummet och då fanns det ju inte så mycket annat till val än att bygga om lite grann. :)

  Och nu när vi har ett bra grundutbud på verktyg så var det ju nemas problemas. ;)

  Zarah-Lou: Åh, tack tack! Det här är faktiskt det första projektet som känns att det kommer att bli klart, även om det lustigt nog är det största vi tagit oss an. Men det är som Johan säger, nu när han inte har måsten på annat håll så finns tid och framför allt lust och engagemang till att dona på här hemma.

  Jag har sett, bilden kommer upp på 5 röda. :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *