Lagen om alltings jävlighet.

Hur var det nu? Om något kan gå fel så gör det oftast det, och det stämmer. Förra veckan försvann varmvattnet för oss och efter det tog ett tag innan vi insåg att felet inte ligger hos kommunen utan i vår värmepanna. Daah. Men man kan ju inte ha huvudet på skaft jämt, och det är ju så jäkla mycket lättare att skylla på nån annan än att inse att felet kanske finns på hemmaplan.

Johan kollade alla proppar efter att jag ensam gjort ett tappert försök till detta när jag var ensam hemma. Inga proppar var trasiga så, så pannans krånglande berodde inte på något enkelt fel. Därför ringde vi till gubbarna som fixade vår panna när den gav upp i vintras och Johan blev guidad genom telefon att göra en omställning av något och det funkade! Men, det tar inte slut där… En vecka hade vi varmvatten och igårkväll började varmvattnet att sina igen och imorse var det helt slut.

För några timmar sedan var en av gubbarna här och konstaterade att vi fått en total kortslutning av hela värmepannan och måste köpa en ny. Sådärja. Det lät ju uppiggande, ja helt enkelt fantastiskt. Som tur är kunde han lösa problemet provisoriskt – däremot skulle han återkomma på måndag med en offert på ny värmapanna inkl. montering. Räkna med ca 50 000:- var det sista han sa innan han åkte. Jag började räkna, och jag räknar fortfarande…

Vad mer är det som kan gå åt skogen?!

5 thoughts on “Lagen om alltings jävlighet.

  1. Mami: Tyvärr gör den inte det i och med att vår panna är från -88. :P Läste på Folksam att man drar av 2-5 år (beroende på märke & modell) på en ny värmepanna och därefter skriver man av ca 8% per år. Med andra ord får man inte tillbaka speciellt mycket efter 6-7 år… :/

    Zarah-Lou: Mm, det är ju det. Men det är ju ändå något vi varit medvetena om vi kommer att behöva åtgärda snart, tyvärr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *