Jagad av utredarn!

Ni vet som bekant att jag hade ett mindre missöde på jobbet för några månader sedan och detta har lett till att nästan alla chefer har fått en mindre utredning av polis och arbetsmiljöverk på sig, allt för att hitta nån ansvarig. 

Igår var det min tur, en höjdare iklädd slips och portfölj från högkvarteret, vi kan nog utan att överdriva kalla honom Agent Smith, kom med bestämda steg in på verkstan i jakt på den som orsakat tre månader av utredningar, förhör, intervjuer och något så kopiösa stora högar med pappersarbete och ni vet ju hur man säger, den som söker han finner och Agent Smith fann vem han sökte efter: Mr Fredriksson.

Ni ska nu ha en sak i åtanke: Agent Smith kom inte all the way down till Örebro för att småsnacka lite, han ville veta hur olyckan gått till,om jag var säker på att gick till så, vilken tid det inträffade, om jag var helt hundra på att klockan var så mycket, vem var närvarande, om jag var för chockad för att inte minnas.
Karln ville veta hur jag stod, hur jag gick, hur jag höll mina händer, vad jag höll i mina händer, var min kollega befann sig, vilken hastighet loket som träffade mig färdades i,och jag kan lova er mina vänner att han blev gudförbannad när han fick veta att ingen hade noterat den hastigheten, som att någon nånsin noterar hastigheten på ett lok.. än mindre inne i en verkstad. 
Han ville verkligen inte befinna sig i min ljufva verkstad, han ville tillbaka till sitt feta kontor i el´stockholmo.. jag kunde nästan se hur han försökte öppna min skalle i svar på sina frågor, Agent Smith ville inte vara indränkt i verkstadslukt, han ville ut från detta fängelse, detta zoo!
Mina två chefer som var med mig skruvade på sig något obscent i brist på bra svar.
Jag tog mig genom eldprovet när jag svarat på några repetionsfrågor, liknande såna man får på teoriprovet för körkortet, blandannat denna: i vilken klass räknar man in ett 38ton tungt lok och i vilken hastighet får denne framföras inomhus och igenom portar?
Svar: Småfordon, 3km/h inomhus och 1.5km/h genom portar.

När drillningen var över skulle jag som vanligt gå bort till Sebbe för att diskutera xbox och 70-tals V8, men jag var så hårt tagen av Agent Smith att, min annars så iskalla och blixtsnabba hjärna, haha, hade överbelastats och kortslutits av rent psykiskt självförsvar, jag kunde bara gå raka vägen till bilen och åka hem.

Jag har idag gått med ena ögat över axeln i jakt på Agent Smith, men han fanns inte där.. men bakom något hörn står han..vakar..väntar.. 

Nu ska jag måla klart mitt lilla hus på prärien och förståss spela gudlika mängder xbox.
Babianhannen

One thought on “Jagad av utredarn!

  1. Johan!!! fy fan att det ska vara så förbannat komplicerat för vissa att förstå???
    Att jag kan tyda genom ditt sätt att skriva att denna mannen ,hade han alla getter hemma??? Du om ng brukar väl inte tappa fattning? en klar kille som du med huvudet på skaft….Vad trodde han,att allt skulle vara påhittat elr??
    Snacka om att de verkligen gör ALLT för att förhala och dra på allt då..Räcker det inte med det lidande som du redan haft????
    Hoppas ni har det bra med er nya lilla flicke barn som till kommit…Hoppas att vi snart kan ses..Vet ju EN som saknar Jason..*ler*
    Många kramar till er alla från soliga Örebro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *