All denna beslutsångest!

Jag förstår verkligen inte varför jag inte kan släppa tankarna på systemkameran för ett ögonblick! Såg fort jag har en liten stund för mig själv surfar jag runt  på samma sidor jag redan läst 15 ggr tidigare. Igårkväll började jag att fundera, varför inte köpa 450D istället för 500D – och spara ca 3000 kr? Jag skulle ju gott och väl klara mig utan de nya funktionerna som 500D har men inte 450D. Bortsett från några förändringar är det ju i stort sett samma kamera, och istället kan jag köpa ett extra objektiv för mellanskillnaden och senare byta upp mig till en 500D om jag mot förmodan skulle känna att det behovet finns.

Varför ska det vara så svårt att bestämma sig när man inte är gjord av pengar?!

Canon EOS 450D vs Canon EOS 500D

2 thoughts on “All denna beslutsångest!

  1. Jag tror du klarar dig på 450D, speciellt om du vill ha den rätt snart, mycket mellanskillnad för inte så stora skillnader. Det är ju dock om du vill åt filmfunktionen, men har du en kompaktkamera så klarar du dig nog. Men ja, det är svåra val, speciellt när man inte är gjord av pengar!

    1. Emma: Ja, jag tror ju också att jag gott klarar mig med 450D. Det är mer tanken på att köpa en ”gammal” modell när man ändå ska lägga ut flera tusen på ett hus. Men å andra sidan så är det ju inte så stora skillnader och fram tills att jag läste att 500D bara spelar in med 20 bps i HD-upplösning så kändes valet självklart. Men ska ju mycket snart köpa Ixus 100 IS och den har ju videoinspelning i HD-kvalitet den med – fast med 30 bps istället så jag behöver ju inte videofunktionen i systemkameran.

      Rent spontant så är det ju 450D som är det logiska valet.. Måste nog bara komma överens med den tanken i och med att jag snöat in mig på 500D ett tag. :P

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *