Blaha-blaha-blaha

Igår skickade jag in min deklaration efter att i några dagar ha smakat på den ljuva känslan av att ha slagit personligt återbäringsrekord. Förra året slog jag rekord och detta år slogs rekordet med det dubbla! Känns lagom kul att fortfarande ha husmålningen framför sig, men förra året fanns helt enkelt ingen möjlighet då det var dop och bröllop inplanerat under semestern. Då har man ju inte tid att måla hus inte!

Husmålning är dock det enda vi kommer att använda skattepengarna till – även om vetskapen om att en bastu också skulle kunna byggas i in för dessa gratispengar… Hur sugna tror ni inte att vi är på att fixa badrummet?! Men vi får ta det nästa sommar istället och hoppas på att bastufinnen (aka pappa) kan hjälpa till – även om det kommer att bli ännu en lååång vinter utan bastu. :(

Barnvagnen jag beställde i måndags hade 1-5 dagars leveranstid och otålig som jag är ringde jag och frågade efter kollinr igår – bara för att få höra att vagnen inte fanns i lager och beräknades att inkomma till butik nu i veckan. Åå, inte coolt! Jag måste ha vagnen innan nästa fredag och all denna väntan driver mig till vansinne…

4 thoughts on “Blaha-blaha-blaha

  1. Zarah: Huset (och garaget) skulle komma att kosta ca 10 000 kr att måla och sen finns det små bastupaket att köpa för ungefär samma summa. Men jag tror att vi (pappsen) kommer att bygga lavar och dylikt själv, så vi köper ”lösa” bygggrejer till bastun. Tror att man kommer liite billigare undan så..

    Fast vad jag inte räknade med i bastupriset är kakel och klinker som sen ska användas i badrummet i resten av badrummet, så det skulle ju tillkomma några extra lappar på det. Allt beror ju på val av kalek/klinker… Men ändå! Jag slits mellan att ”enbart måla huset och spara allt annat” och ”måla huset, bygga bastu, kakla badrummet och spara lite”.

  2. Jisses så dyrt det var!!! xO
    Jag är chockad.. trodde aldrig att måla om hus kunde vara så dyrt, det är ju mest målarfärg, tänker man.. haha

  3. Zarah Ja, det kostar ju en del men prisofferten vi fick var ändå billigare än jag räknat med! Räknade med minst 14 000-15 000 så det blev ju en glad överraskning. ;)

    Ja, det är ju både grund- och täckfärg vilket innebär att huset kommer att måsta målas om TRE gånger. Ett varv med grundfärg och 2 varv med täckfärg.. Det är ett hiskeligt projekt man har framför sig. Vi har avsatt hela J’s semester i sommar åt detta så vi hoppas ju på fint väder så att man kan göra bort allt så fort som möjligt och inte blir stående med halvfärdigt hus pga regn och rusk. :P

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *