Nämen, älskling! Vattnet går!

Sprattelmagen i vecka 35Nu sitter man här hemma, med permis från BB. Vattnet gick igår eftermiddag – mitt på ICA-parkeringen(!) – och vår inplanerade tacokväll förvandlades snabbt till en ev förlossning istället. Suck, jag som var dödligt sugen på tacos! Haha.

I och med att vi bara hunnit till vecka 34+4 (igår) och har 5 veckor kvar till beräknat datum ville barnmorskan inne på förlossningen att vi skulle komma in direkt, trots att jag inte hade några värkar alls.

Vi tyckte att vi var snabbt på plats men det visade sig att det tog oss 2 timmar efter att vattnet gått till vi kom in till förlossningen. Ganska snabbt insåg vi att jag, trots det mänskliga Niagarafallet jag hade förvandlats till, inte skulle klämma fram någon bebis ännu.

En natts observation på BB-avdelningen senare kunde de konstatera att bebis mår bra i magen och trots att jag sipprar vatten hela tiden så var det grönt att åka hem för att vila istället. Thank God! Min säng är den bästa som finns!

Helst ville läkaren att Sprattlet skulle vänta i en vecka, men vi får se om h*n tycker att det låter som en lika bra idé som fru Doktor. Nu går vi alltså här hemma och väntar och försöker ta det lugnt och passivt. Sov knappt något alls i natt så några timmars sömn skulle sitta väldigt fint. Först ska jag bara ladda magen med en massa kolhydrater.

4 thoughts on “Nämen, älskling! Vattnet går!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *