Mmm… Baileys!

Det finns få saker jag känner att jag går ”miste” om när det kommer till alkoholhaltiga drycker under graviditeten, för gudarna vet att jag och alkohol aldrig varit riktigt tighta. Om det är något så skulle det vara ett glas rödvin till maten, en slurp av Asti Cinzano eller en shot Baileys, bara för att den är så god. Att förtära alkoholhaltiga drycker i berusningssyfte klarar jag mig gott utan.

Dagens fynd i frysdisken kom därför som en riktig överraskning, och då menar jag en väldigt positiv sådan. Glass skulle ju inhandlas inför lördagsmyset och när jag hittade en ny smak (iallafall ny på vårt ICA) bland Häagen Dazs-glassarna hade jag gjort ett litet glädjeskutt om det inte varit för foglossningen.

Där, mitt ibland alla de underbara Häagen Dazs-byttorna, låg en smak som inte kan slå fel nånstans: Häagen Dazs Baileys. Visade stolt min upptäckt åt honey som utan att tänka efter sa ”jag är lessen gumman, men det är snart över” och syftade på graviditeten. Visst att vi haft noll tolerans men glass skulle jag väl ändå får äta och gav Johan en väldigt frågade blick.

Häagen Dazs BaileysHan insåg sitt misstag rätt så snabbt och vi skrattade gott åt hans lilla blunder. Glassen följde självklart med oss hem och hur god var inte den på en skala då?! Det roliga är att man (jag) inte alls kan äta stora lass av glassen utan får ”shota” glassen precis som likören. Underbart! Från och med nu kan jag klara mig utan likör – glassen är godare!

6 thoughts on “Mmm… Baileys!

 1. Jag minns när jag hittade den där i affären, det var ett bra tag sedan… lite lustigt tycker jag – kan inte riktigt minnas vad jag tyckte om den men nu blev jag sugen på att smaka den igen :)

 2. Catti: Ja, absolut! Gillar man Baileys så kan man inte låta bli glassen. :)

  Sandra: Men vad säger du? Jag undrar hur länge den funnits då, jag tycker ju att vårat megaICA brukar vara bra på att ta in nyheter.. Haha, köp en bytta till. Den är ju helt sjukt god ju! :D

 3. Alla smaker finns ju ”ute” så att säga, men det behöver inte betyda att långsamma sverige med sina (framförallt) långsamma butiker tar in alla smaker. Har du varit in på Häagen-Dasz hemsida och kollat alla deras smaker? FY FAN vad smaker! xD

  Men jag har inte heller sett den smaken i butik kan jag säga, men däremot har vi bara två affärer här i Visby som har den glassen.. och bara DET är ju skamligt!
  De brukar bara ha vanliga vanilj, vanilj med choklad, cheesecake och jordgubbar och den med valnötter. Så jäääävla tråkigt utbud! =(

 4. turbotrollet: Men vad trist! ICA här i Kumla har iallafall lite större utbud på smakerna, vi har dom du räknade upp + baileys, strawberries & cream, nån med chokladkakor i och mango- & passionssorbet. Men med tanke deras utbud (kollade hemsidan) så tycker jag att utbudet är väldigt fattigt!

  Mer Häagen Dazs åt oss! :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *