Everything changes.

Så sant som det är sagt; everything changes.

Något så personligt som min kropp, är inte alls längre min kropp. Det har jag brutalt insett så sent som för en halvtimma sen. Jag låg i soffan och försökte slumra till innan jag ska hämta Johan och Sebbe från Per inne i stan och jag började att leka med piercingen jag hade i naveln. Det är/var en stor fjäril som täckte hela naveln och jag satt och klöste på stenarna i smycket när jag på något sätt kommer in med pekfingret in i naveln och får mitt livs största chock – ja, näst efter det positiva gravtestet!

Min navel är i vanliga fall en väldigt veckad sak och helt idealisk för ludduppsamling, men nu upptäckte jag att alla veck är borta och kvar finns endast en slät ihålighet i området där min navel en gång satt. Alla veck är utslätade, uttöjda och spårlöst försvunna. Det är helt enkelt inte min navel.

Nu är jag ju inte så jäkla korkad att jag inte varit medveten om att även naveln förändras under graviditeten pga den växande magen, men jag var ärligt talat inte beredd på att det skulle inträffa redan nu! Inte heller var jag beredd på att upptäcka det helt huxflux en dag, trodde att jag skulle märka hur den sakta förändras och faktiskt kunna följa med i ’utvecklingen’ och hinna ställa om mig, ungefär som med min lurviga mage. Sakta men säkert har jag sett hur jag förvandlas till varulvsmagen och på så sätt har jag kunna vara beredd på det. Tänk om jag en dag bara vaknat med världens hårigaste mage!

Nåväl, bara att inse att det redan är dags för vecka 18 på måndag och rutin ultraljudet på onsdag kl 16. Herreminje, trodde aldrig att tiden skulle flyga förbi såhär snabbt som den hittills gjort! Innan vi vet ordet av är det februari och det är då vi blir en riktig familj på tre – om allt vill sig väl. Jösses Amalia, vad har jag gett mig in på?!

3 thoughts on “Everything changes.

  1. turbot: Vad är det du säger?! 8O Det är snart dags att leta fram rakhyveln och ge magen en omgång. :lol:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *