Nya sovrummet

Det börjar ta sig här hemma nu, sovrummet har fått nytt golv och garderoben är uppmonterad. Däremot så ”fattas” en garderob så vi ska skaffa en till 75 cm bred PAX-garderob och vinna lite mer förvaring – något som verkligen behövs i detta hushåll.

Synd är att det fattas 15 cm för att kunna få en en 100 cm’s garderob. Men 75 cm är väl ändå lite bredare än standard, tror jag, så jag hoppas på att få känna att man ändå ”vinner” lite förvaringsyta. Ge mig massor med förvaring!

Något annat som är på tapeten just nu, är just tapeter. Vi har inte alls samma smak när det kommer till tapeter, jag och Hun’. När det kommer till sovrummet vill Hun’ har det väldigt mörkt och ”murrigt” medan jag istället vill ha lite ljusare och ”luftigare” i och med att sovrummet blir så litet när garderoben tar så stor plats även om jag också allra helst skulle ha ett mörkt sovrum. Men det känns som om det fallerar med storleken på rummet.

Nåja, det återstår att se hur det blir. Vi har iallafall bestämt oss för att ta en ”renoveringspaus” nu under jul och nyår för att få känna efter (och framför allt komma överens) när det kommer till val av tapeter. :)

091129

Ny vägg – check!

Nu är den nya väggen monterad och klar, rent byggmässigt. Det som fortfarande återstår att göra är att montera dörren, som ännu finns på ByggMax och måla/tapetsera med grejer som fortfarande finns nån annanstans där jag inte varit än. :)

Enda nackdelen just nu med att väggen är klar är att tv:n inte längre finns i samma rum som sängen, vilket innebär att jag inte kan bädda ner mig under täcket för att se på Criminal Minds som börjar om knappa halvtimman.

Fram tills dess kan jag gott roa mig med hitta tapeter jag gillar.

Kluven itu.

Så snart kidsen somnat ska jag sätta igång att måtta och mäta hur vi ska ta och såga till spånskivorna vi ska klä reglarna med. Det verkar som om det däremot kan ta ett tag, Ella borde ligga och sova sin förmiddags-nap men jag hör hur hon leker med sin fars gamla bobby-car och Jolie ligger och prat-gnäller i sin spjälsäng i sovrummet, nya gästrummet eller hur man nu väljer att se på saken.

Jag är så kluven till hur jag vill ha taplioteterna. Fondväggen i vardagsrummet kommer att bli svart eller någon annan väldigt mörk färg. Vilken färg ska det vara i vårt lilla office? Det ju kommer att vara öppet och synas när man sitter i vardagsrummet, så man vill ju gärna att det ska gå ihop på nåt sätt. Suck, det här med tapeter/färg är verkligen inte min kopp te. Bäst att besöka Styleroom för lite inspiration.

Vi hamrar och spikar, vi bygger…

…en vägg!

Hun’ är på Bauhaus just nu och köper virket till väggen som ska upp i det som i morse var vårt sovrum. Portalen in till sovrummet som jag hade förhoppningar om att riva ner kommer nog eventuellt att få stå kvar. Vi har ju riktigt parkettgolv i sovrummet och jag vill inte att vi förstör den bara för att lägga på ett laminatgolv istället. Det skulle bara vara fruktansvärt onödigt. Vi måste ta och kolla upp det där när Hun’ kommer hem.

Insåg precis att det kommer att bli ett riktigt byggområde här. Att det ser ut som skit i hallen gör inget, för det har det ändå gjort i över ett år pga den där förbannade villalarmsenheten som vi inte får nedmonterad förrän på måndag. Tapeter är rivna där inne och nu behövs det spacklas och slipas där mellanväggen varit tidigare, men det är (nog) snabbt fixat.

Projektet ligger ju nu i att slå upp väggen och det ska bli intressant att se hur två byggrookies som jag och Hun’ klarar av detta. :)

Och nu är Hun’ hemkommen och vi har precis burit in allt, nu ska här sättas igång med väggbygge så fort han fått lite mat i magen! Wish us luck! Först måste jag bara komma på vart tusan vi ska göra oss av med den enorma garderoben (60×236×300 cm) som vi har våra kläder i, ska den in i nya sovrummet eller få de stå kvar i det som blir gästrum? Eller ska vi rent utav dela upp den?