En hobby

Startkit!Igår påbörjade jag en ny hobby och det ska bli spännande att se hur länge jag orkar hålla den vid liv. Ninnas bod i Kumla fick sig ett besök och ut kom jag 10 trådnystan, en virknål, ett ”recepthäfte” och en påse kuddstopp rikare. Här ska virkas!

Snart väntar ett nytt besök till den lilla boden då jag insett att jag behöver komplettera med två andra virknålar, den på 2 mm är lite för liten för mina ovana och fumliga fingrar. Sen är det bara att tuta och köra och hoppas på att jag lyckas producera ett Waferkex inom en relativt snar framtid. Håller jag upp tempot jag är i idag så är den klar i december 2013 enligt mina beräkningar. Men snart ska jag väl ändå få in lite teknik och speed?

Det är roligt att lära sig nya saker men.. Jag är lite för otålig, vill kunna allt NU.

Nåja, när mitt Waferkex är färdigt finns det inga gränser för vad jag kan virka! Det ska bli prinsesstårtor, macarons, jordgubbar, Ballerinakex, dammsugare och andra godsaker som tjejerna kan ha glädje av. Lagom till att de flyttar hemifrån och skaffar egen familj. Men då har jag lite framförhållning iallafall. ;)

Ställ en påminnelse i kalendern redan nu och kom tillbaka i december 2013 så ska ni få ett Waferkex till lussefikat! Fram tills dess lär jag vara klappupptagen med att svära, svettas, tappa humöret och förhoppningsvis utvecklas en skvätt.

Minishopping

Idag blev det lite shopping på Marieberg tillsammans med Carro. Jag var fast besluten om att fynda massor på rean men kom bara hem med en tunika åt mig. Utöver det så fick jag med mig två par tjockhandskar åt Ella och ett par toksöta tumlösa Hestra-handskar åt Jolou för att inte hon heller ska frysa om lillhänderna +lite annat smått.

Tidigare idag beställde jag tossor från Elodie Design som ska få hålla Jolies fötter varma och en liten haklapp, båda i Rockabilly Dot-mönster. Nu fattas bara en liten fuskpolo så är hon ordentligt påpälsad för en massa utomhusvistelse. Det jag saknar nu är två åkpåsar så att tjejerna har varsin att mysa ner i.

Jolie behöver iallafall i då jag upptäckt att lillfröken älskar vagnen numera när hon får sitta i syskonsitsen och sover bäst i den under förmiddagen.

Att hon helst sover i vagnen passar mig alldeles utmärkt i och med att jag bestämt mig för att inte göra samma misstag med Jolie som jag gjorde med Ella efter att jag bytte bort liggdelen för henne – nämligen att alltid låta henne sova middag hemma i sängen. Blev ju lite struligt att ta sig iväg när man inte kunde göra det innan hon sovit middag.

No more frozen toes

Idag har jag äntligen hittat ett par toksköna vinterskor som kommer att hålla mina tår och fossingar varma i vinter, i synnerhet nu när vi åker upp till norr på lördagmorgon! Enligt säkra källor ligger ligger temperaturen på mysiga -20 grader och då mina tår hinner frysa till små isbitar bara på den lilla sträckan som det är mellan oss och dagis så är det verkligen dags för nya skor.

Jag undrar om det är nu man kan börja klassa sig som gammal. Eller kanske inte gammal men iallafall äldre när funktion går före design. Men det gör inget, man är ju inte längre någon flicksnärta när man passerat den magiska gränsen av 25 år, även om det än är ganska precis tre månader kvar. :)

Två stickade tröjor följde även med från HM idag i och med att jag fyndade på rean, inte alls tokigt. Kan inte minnas när jag sist unnade mig nya klädesplagg… Det är tur att jag har Hun vid min sida som ser till att jag tar mig från provrummet till kassan istället för tillbaka till hyllan. Däremot glömde jag kila in på Gina Tricot för att köpa ett par jeansleggings. Men det får jag ta nån annan dag, när Hun’ är med så att det verkligen blir av.

Överlyckligast!

Kan man vara överlyckligast?! Det är jag iallafall, för svängen till Sötvaruhuset på Marieberg slutade med ett besök på NetOnNet 10 minuter innan stängning och tack vare Hun’ som drog mina fingrar ur min bak så blev jag en EOS 450D med kitobjektiv + Canon EF 50mm f/1.8 II rikare – och dessutom så fick jag med en EG-10 Gadget Bag på köpet!

I bilen på väg hem hade jag sån ångest och så ont i magen att jag knappt kunde fokusera på körningen. Har jag gjort rätt, är det här något för mig, vill jag egentligen ens ha en systemkamera? Svaret är JA!

Har roat mig sen vi kom hem med att knäppa kort på allt möjligt och jag är så nöjd! Hade jag bara kunnat så hade jag hoppat bakåtvolter hela natten av glädje. Det enda jag sörjer just nu är att min vackra lilla fotomodell sover sin skönhetssömn, men det gör inget för imorn ska det fotas hela långa dagen. Honey och Jason är redan nu, efter 2 timmar spyless på mig som trycker upp kameran i nyllet på dem hela tiden. ;)

Imorn ska jag bekanta mig lite med kitobjektivet också, men något säger mig att det fasta 50 kommer att sitta på kameran till 99% av all fotografering. Så, vädergudar, imorn vill vi ha fint väder!

Vill man bli fin får man lida pin!

Över 4 timmar tillbringades på Marieberg idag och mina fossingar värker rejält, för att inte tala om hela underkroppen som känns som om det blivit överkört av ett tåg. Men det var riktigt trevligt! Vi stämde träff med Carro och Jon, tog en sen lunch/tidig middag tillsammans vid 15-tiden och påbörjade därefter utslitningen av magnetremsan på VISA-kortet. Flera månaders icke-shopping skulle tas igen!

Jag och Carro överlät ansvaret för kidsen åt papporna som gladeligen högg tag i barnvagnarna och cruisade bort till mer intressanta butiker än H&M – där vi säkert tillbringade minst en timma i jakt på passande BH:n.. Varför ska det vara en djungel?! Köpte 2 stycken men det var inte det lättaste att hitta någon som satt bra, och nu när jag kommit hem och haft på mig en utav dem så känner jag att inte heller den där sitter, täcker och håller som den ska, trots att jag gick upp en kupstorlek nu till följd av graviditeten… Suck!

Inne på Gina Tricot köpte jag två linnen och två par leggings som jag tror att jag kommer att bosätta mig i framöver för att slippa ha en massa kläder som trycker och skaver. Första svängen i butiken gick jag på ren rutin och stod och svor över att inga utav linnena eller leggingsen fanns i XS, och när väl jag hittat ett antal plagg i rätt storlek *harkel* och släpat med dessa till provhytten insåg jag ganska snabbt att jag minsann inte tänker eller kan klämma mig i dem, så Hun’ fick hämta en storlek större. Mitt sk förstånd och jag är inte riktigt överens, hur ska man annars förklara att nån som känner sig stor som en flodhäst envisas med att klä sig i XS?!

De fyra plaggen jag köpte på Gina gjorde hela min dag och jag känner mig så nöjd med dagens inköp – även om ca 80% av alla kläder som inhandlades idag är i storlek 86/92 och knappast hjälper min obefintliga garderob något. Men vår lilla prinsessa kommer däremot att vara hur söt som helst i sina nya sommarkläder. ;)