Julfudge

Bakade(?) julfudge tidigare och har fått frågan om receptet, så här kommer det :)

12-13 st skumtomtar
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
150 g vit choklad
ett par droppar röd hushålssfärg
Blanda i kastrull och smält alltihop (utom chokladen) på svag värme. Koka försiktigt i ca 10 minuter. Dra av från plattan och låt svalna något innan du blandar i 150 g vit choklad. Smeten tjocknar snabbt när chokladen kommer i, så rör kraftigt tills allt är utrört och massan blivit blank. Häll upp i en form och låt stelna. Skär i kuber och slå ev in i cellofan och snören.

In i garderoben med henne!

Hun’ är ute och modifierar Jolies spjälsäng i och med att vi ska klämma in henne i garderoben numera. Dock är det inte så hemskt som det låter, ni ska få se bilder på spektaklet när det är klart – om det blir som jag tänker. :)

Både jag och Hun’ har gått och blivit förkylda och hoppas på att det går över snart så att man kan bege sig ut till pulkabacken med tjejerna så att Ella får åka. Men det får Ella inte göra nu, för nu ska hon sova middag! Hon bestämde sig nämligen för att kliva upp kl 05.30 efter att hon vaknat för att kissa på pottan! Så nöjd är jag över att hon vaknade för att pottkissa, mindre nöjd för att hon inte somnade om efter det.. Nåja, jag antar att hon nu tänker ta igen alla tidiga mornar hon inte klivit upp på tidigare. :P

Hello Kitty-tavlor

Idag fick jag hem utskrifterna på mina Kitty-målningar som jag suttit med. Beställde tre stycken och ramade in dom i vita Ribba-ramar som jag sen hängde upp på fondväggen i Ellas rum. Det blev tokbra! Det enda jag måste göra är att komma ihåg att handla tejp så att jag kan fästa bilderna ordentligt i passepartouten så att dom inte bucklar sig, men det är bara en liten skitdetalj. :)

Ella var helt lyrisk och visste knappt vart hon skulle ta vgen när hon fick se tavlorna hängandes på väggen. Hon såg på en gång vad som var nytt och hon hoppade av glädje samtidigt som hon utbrast ”Titty!” och pekade på tavlorna. Mitt lilla hjärtegryn. Tänk att något så enkelt kan göra en så lycklig.

Rapport från sängkammaren

När tjejerna somnat bestämde vi oss för att se på film, och nu när man kan göra det i Blu-Ray med full HD och PS3 så tycker t o m jag att det kan vara ett värdigt tidsfördriv. Även om det bjuds på X-Men. Men som vanligt så brukar ögonlocken kännas lite för tunga för att orka hållas öppna när klockan slagit 21.

För ett tag sen vaknade både jag och Johan i soffan och gjorde oss klara för natten istället för att se klart filmen. Tanken var ju god, men jag kan inte somna om nu. Suck.

För övrigt är WordPress i telefonen verkligen guld, däremot saknar jag en Bloglovin’-app som tusan. Någon som känner sig manad? :)

Då var det slut på semestern…

Då sitter vi än en gång i bilen längs E4:an, fast denna gång på väg söderut. Hun’ sitter och svär över att det är cocktease att skylta om Höga Kusten i typ 15 mil innan. Det får ju mig att undra lite om hans läggning, kommer jag att bli brädad av en bro inom en snar framtid?

Annars har vi väg- och vädergudarna på vår sida, även denna gång. Sweet.