4 år senare…

Jag har lite svårt att förstå att det passerat ganska exakt 4 år mellan dessa fototillfällen. Den första bilden är tagen precis när vi kommit hem från Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia den 20 mars 2008. Då var Ella relativt nykläckt, endast 2 månader och 4 dagar gammal. Den andra bilden är tagen den 13 april 2012, och hon är drygt 4 år äldre.

Jag som tidigare tyckt att det inte finns några som helst likheter mellan bebis-Ella och Ella idag får nog inse att det faktiskt är samma unge som vuxit till sig en aning. För visst syns det tydligt att det är samma unge?

 

The return of Diddi!

Ellas älskade Diddi har varit försvunnen ett bra tag och det var lite problematiskt de första kvällarna vid läggdags då Diddi och nallen Fredriksson (”Precis som pappa!”) har varit Ellas sängkompisar varje natt under lång tid. Överallt har vi sökt efter Diddi men ingenstans har vi hittat henne/honom/den/det – förrän i morse!

Ella och Jolie kröp ner i sängen med mig på morgonen och det tog inte länge innan de hade myror i benen och började leka i sängen. Ella studsar upp och sätter sig på sänggaveln men tar en titt innan hon sätter och lyckan i sjuklingen hade inga gränser när hon upptäckte att Diddi fanns där, nertryckt mellan sänggaveln och väggen!

Så ung men redan så insiktsfull

Ella har vattkoppor. Aa, de smittsamma vattkopporna från dagis har hittat till oss – till min stora glädje! Jag har nämligen hoppats på att tjejerna ska få dessa koppor nu för att vi ska kunna få det överstökat. Dessutom har jag hört att det ska vara lindrigare ju yngre barnen är vid insjuknandet, och det verkar inte gå någon nöd på Ella iallafall. Hon har nu, dag 3, fått lite feber men är ändå vid gott mod och leker tafatt med lillasyster. Kopporna verkar inte klia heller speciellt och hon är duktig på att påminna mig om att inte pilla och peta på dem när jag blir lite för närgången och visar på tendenser till att ha ögonen på fingertopparna då jag bara ska ”titta lite”. ;)

Ella testar mitt minne dagligen och frågar ut mig om alldagliga saker, t ex om jag kommer ihåg att hon har varit 3 år. Ja, herregud, det är ju snart hela 4 månader sen hon fyllde 4 år! Det gäller att ha koll. Jag försöker intyga henne om att jag minns när hon låg i magen, när hon föddes, när hon var pytteliten och inte kunde göra annat än att äta/bajsa/sova och när hon lärde sig att åla och därefter krypa innan hon tog sina första stapplande steg för att komma åt mobiltelefonen i min hand. Jag kommer ihåg allt, och det kan hon inte riktigt smälta.

När tjejerna satt och åt lunch passade jag på att tömma diskmaskinen och Ellas utfrågning startade igen…

Ella: Mamma, kommer du ihåg när Jolie var en bebis?
Jag: Jadå, och jag kommer ihåg när du var bebis.
Ella: Kommer du ihåg när jag inte hade vattkopppor?
Jag: Självklart Ella, det är ju bara 3 dagar sen..
Ella: När jag var frisk fick jag gå till Eddie och leka med honom.
Jag: Ja, det har du helt rätt i. Tror du att pappa kommer ihåg det då?
Ella: Nä, pappa brukar inte komma ihåg saker.

Blott 4 år gammal och redan så insiktsfull när det kommer till sin fars bristfälliga minne. ;)

Tell me this night is over.

Vi har precis klarat av en liten helvetesnatt här på Svedjegatan. Ella har haft magont och gråtit sig igenom större delen av natten och jag vet inte riktigt vad det beror på. Hon har inte mått illa men magen har värkt. När jag frågar henne varför hon har ont, i hopp om att få en förklaring till hur det känns, så har hon svarat att hon har ätit för mycket.

Min första tanke går till att hon kan ha fått i sig gluten och att magen därför spänner, men det är inte så hennes symptom och känningar tidigare visat sig. Aptiten verkar det inte heller vara något fel på då hon ändå ber om frukost som vi tar om en liten stund när hon piggnat till lite. Mycket konstigt, men huvudsaken är att eländet går över och att hon får en god nattsömn i natt istället.

Ella: Pappa, jag har så himla ont i munnen…
Johan: Men vad har du då gjort?
Ella: Jag tror att jag har pratat för mycket.