Bland hockeyrör och isprinsessor

Det kan knappast ha undgått någon att den senaste veckan gått i ishallens tecken. Jolie har bestämt sig för att bli isprinsessa och börja med konståkning och då har resten av familjen snällt ställt upp och gjort ett antal besök till ishallen. Förra onsdagen gjorde vi vårt första besök och sen dess har vi hunnit med att åka torsdag, lördag, söndag och igår. Inför detta åkte jag och köpte mig ett par hockeyrör, trots att jag aldrig tidigare åkt på annat än konståkningsskridskor med taggar. Det var, erhm, en upplevelse…

Under vårt andra besök på ishallen insåg jag följande två saker:
1. Vi gör Jolie en björntjänst genom att lära henne att först åka på ”vanliga skridskor” utan taggar om hon ska bli isprinsessa. Det är en helt annan åkteknik som skiljer skridskorna åt. Det blev jag som sagt varse om.
2. Jag inte alls tycker om hockeyrör. Inte bara känner jag mig som Bambi på hal is (kan ha att göra med att jag inte åka skridskor på… 11-12-13 år?), de gör ju ont att ha på fötterna!

Vis av erfarenhet bestämde vi oss för att tomten skulle få göra ett besök före julafton hos Jolie. Jag beställde ett par Reebok Glitter Girl-skridskor åt Jolie efter att ha upptäckt dem av en slump på nätet. De kunde inte vara mer ”Jolie” och hon blev helt mållös i förrgår när hon fick dem. När det var dags att sova fick gosedjuren lämna plats för väskan med skridskorna.

Igår var det min tur att få en leverans av tomten. Jag lyssnade på min bror som tyckte att Reebok gör de bästa skridskorna, och det är jag glad för. Till mig kom ett par Reebok SKR-400 och jag skojar inte när jag säger att jag var som ett barn på julafton. Jag är verkligen ingen skridskomänniska, men jag var benägen att ha dem med mig i sängen jag med. Fy fan, var sköna de var och så fint de satt på foten. Jag hade ingen aning att skridskor kan vara sköna! Bara olika grader av obekväma, liksom.

Behöver jag säga att vi är två stycken som längtar till att klockan slår 13.20 så att vi kan befinna oss ute på isen igen. Det kommer att vara två väldigt lyckliga jordgubbar som glider runt i sina nya Reebok-griller och en mellanjordgubbe som är lite svalare inför denna aktivitet, men som kämpar på otroligt bra trots brist på intresse och är lika duktig som syrran.

Det är så jäkla roligt att göra saker med barnen på det här sättet och se deras utveckling, envishet och målvetenhet. Mammahjärtat fylls och känns sprängfyllt av känslor under dessa tillfällen – och vi har bara börjat! <3

jolies mina

Nu börjar det vara dags för gruppträningarna

Eftersom jag numera står utan gymkompis funderar jag på att hoppa på gruppträningarna på nJoy istället. Det var ju för gruppträningarnas skull som jag skaffade kortet på just nJoy och inte på Kumlahallen – där jag hade haft bad och bastu för en billigare månadskostnad!

Faktum är att det ikväll kl 18 är BodyPump och jag funderade på om jag skulle åka dit eller inte. Man borde ju passa på nu när motivationen är på topp, men om det skulle vara nån idé vet jag inte. Har tränat både måndag och tisdag redan och träningsvärken jag har idag är utav sällan skådat like, magmuskulaturen är mörbultad och skinkorna värker för varje steg jag tar. Jag tror att min otränade kropp skulle må bäst utav en vilodag idag, gymma lite lätt imorn och satsa på att ta BodyPump på fredag kl 17 istället.

Det får nog bli så. Vila idag, gymma imorn och BodyPump på fredag. Det tycker jag låter som en alldeles utmärkt idé. :) Nu ska jag bara lyckas komma underfund med vilka gruppträningar/dagar jag ska satsa på och köra stenhårt på det…

MÅNDAG
17:00 – BodyPump

TISDAG
10:30 – Mamma/Baby-gympa
17:30 – BodyStep
18:30 – Core

ONSDAG
10:00 – BodyBalance
18:00 – BodyPump

TORSDAG
17:30 – BodyBalance

FREDAG
17:00 – BodyPump

LÖRDAG
10:00 – BodyPump
11:00 – BodyStep

SÖNDAG
16:00 – BodyBalance

Oh mama, oh mama, oh mama!

Jag tror att jag halkat ner i Puma-träsket rejält på sistone. Puma ska det vara och inget annat, vare sig när det kommer till skor åt lillstumpan eller träningskläder åt mig. Vette tusan varför det blivit Puma, hade ju lika gärna kunnat vara Nike eller Adidas. :P

Vad glad jag blev när jag hittade denna hood, tycker den är såå snygg och hade gärna svettat ner den på löpbandet på gymmet. Måste ha! Därför ska jag bege mig till närmsta sportbutik och se om jag hittar den, jag är old fashioned och köper kläderna i butik. Men för jackan är jag villig att göra ett undantag. ;)

Utebliven träningsvärk.

Den träningsvärk jag hoppats på att dras med idag har uteblivit, så nu jag känner att gårdagens monsterpass var helt förgäves och att jag måste ta mig till njoy även idag. För det kan inte vara så att jag har gått och blivit så pass tränad på de här få passen jag inte längre känner av träningen. Nej, så är det inte.

Nu ska jag påbörja jakten på en huvtröja till träningen och några träningslinnen till det. Wish me luck!

Han körde hårt med mig!

Igår tränade jag på nJoy igen och denna gång under bevakning av Micke. Kan bara säga så pass mycket att jag att jag har en hemskt träningsvärk idag, speciellt i mina triceps aka gäddhänget. Micke han körde heeelt slut på mig, när jag var som mest sugen på att ge upp så stod han och höjde han rösten likt en äkta amerikansk Drill Sergenant – precis som jag behöver.

Jag inte den självdiciplinen att jag kan köra slut på mig själv utan övervakare, men det kommer väl. Helt hopplös är man väl ändå inte? ;)

Riktigt så hemsk var han inte, Micke. Men han gav mig den pushen jag behövde för att ta mig igenom mina 45 minuter på gymmet. Vilken tur att man är två om det här, annars hade det aldrig gått!