Ingen grop i nån haka är djup som Gastons

Nångång under senhösten 2007 fick vi för oss att börja ”samla” Disneyklassiker på DisneyDVD, jag och Hun’. Tanken var först att vi skulle skaffa oss en klassiker per månad men det föll ganska snabbt och det har inte blivit någon klassiker på nästan ett år, pinsamt nog. Trodde ju att vi skulle ha minst dubbla antalet filmer vid det här laget.

Idag däremot fick vi äntligen fingrarna ur och kom hem med två nya klassiker till samlingen, Bolt och Aristocats. Nu sitter jag här jättesugen på att se Aristocats medans Hun’ har helt andra planer, Terminator: Salvation-spelet till 360:n som han fick med sig hem idag ska spelas in och om jag känner min älskling rätt så kommer det att dröja många timmar innan han är redo att stänga av spelet för att komma och se på film med mig.

Numera består vår lilla samling av:
– Klassiker nr 17, Pongo och de 101 dalmatinerna
– Klassiker nr 20, Aristocats
– Klassiker nr 21, Robin Hood
– Klassiker nr 33, Pocahontas
– Klassiker nr 36, Mulan
– Klassiker nr 45, Lilla kycklingen
– Klassiker nr 48, Bolt

Däremot finns det ju en hel del Disneyklassiker i Honeys VHS-samling när man är sugen på lite extra Disney, vilket faktiskt inte sker alltför sällan. Sist när vi var ute och målade huset tillsammans kunde vi inte sluta sjunga på Ingen är som Gaston från Skönheten och Odjuret som vi såg kvällen innan. Underbart! Det är verkligen något magiskt med Disney.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x2L6_64tedw[/youtube]

We’re addicted.

Jag – och även Johan – har gått och blivit smått  beroende av Grey’s Anatomy nu när vi är Houselösa tills även säsong 3 släpps på svensk box. I brist på serie att följa tänkte vi ge Grey’s en chans och vi föll. House har ju blivit ”vår grej” nu och det känns riktigt tomt utan vår favvoläkare. Men Meredith, McDreamy och Izzie (och söte George) fyller tomrummet riktigt bra.

Att jag inte fallit tidigare är ett under, speciellt när jag ändå sett nåt enstaka avsnitt då och då. Som tur är så har vi inte hunnit längre än S02E23, så vi har ännu en del att se fram emot! ”Det tycker vi om, det tycker vi mycket om.”

Grey's Anatomy

Morsdagspresenten!

Jag hade ju en morsdagspresent kombinerad med ”krystpresent” att invänta och i måndags fick jag den; en iPod Touch 32 GB! *älska*

Självklart har jag pillat och touchat på den massvis nu för att lära mig och första utlåtandet är att den är helt underbar! Den ska laddas med musik, bilder, filmer (både Hollywoodfilmer och småfilmer där Ella spelar huvudrollen). I love it, den är verkligen som en liten handdator mer är en mp3-spelare!

Och hur gärna jag än vill sitta här nu så måste jag slita mig… Ella ska utfodras, påklädas och nedbäddas innan vi ska röra oss mot mammaträffen i Hällabrottet. Pust, mycket jobb med en liten bebis – men värt allt ‘besvär’ och mer därtill!

Mmm… Baileys!

Det finns få saker jag känner att jag går ”miste” om när det kommer till alkoholhaltiga drycker under graviditeten, för gudarna vet att jag och alkohol aldrig varit riktigt tighta. Om det är något så skulle det vara ett glas rödvin till maten, en slurp av Asti Cinzano eller en shot Baileys, bara för att den är så god. Att förtära alkoholhaltiga drycker i berusningssyfte klarar jag mig gott utan.

Dagens fynd i frysdisken kom därför som en riktig överraskning, och då menar jag en väldigt positiv sådan. Glass skulle ju inhandlas inför lördagsmyset och när jag hittade en ny smak (iallafall ny på vårt ICA) bland Häagen Dazs-glassarna hade jag gjort ett litet glädjeskutt om det inte varit för foglossningen.

Där, mitt ibland alla de underbara Häagen Dazs-byttorna, låg en smak som inte kan slå fel nånstans: Häagen Dazs Baileys. Visade stolt min upptäckt åt honey som utan att tänka efter sa ”jag är lessen gumman, men det är snart över” och syftade på graviditeten. Visst att vi haft noll tolerans men glass skulle jag väl ändå får äta och gav Johan en väldigt frågade blick.

Häagen Dazs BaileysHan insåg sitt misstag rätt så snabbt och vi skrattade gott åt hans lilla blunder. Glassen följde självklart med oss hem och hur god var inte den på en skala då?! Det roliga är att man (jag) inte alls kan äta stora lass av glassen utan får ”shota” glassen precis som likören. Underbart! Från och med nu kan jag klara mig utan likör – glassen är godare!

Snyft.

Dr Gregory HouseNu har vi plöjt igenom alla 46 avsnitt av House M. D. som vi har här hemma och vi är ikapp serien som den visas på svensk tv. Ja, vi har till och med hunnit se morgondagens avsnitt igår kväll och säsong 3 har inte släppts på DVD hos Discshop ännu. Preliminärt releasedatum: 2007-11-07 men då är det bara importboxen…

Snacka om ett totalt antiklimax att inse att man har sett klart alla 12 discar. Både jag och hun’ fick bita oss i läppen för att inte skrika rätt ut när det sista avsnittet på sista discen slutade! Hur kan de göra så? Hade vi inte bara kunnat få ett avsnitt till?! Bara ett..?