Brand new, all over again

Igår formaterade jag om min laptop och det var verkligen välbehövligt! Däremot höll jag på att gå under när jag precis innan jag startade omformateringen beslutade mig för att en sista gång, för säkerhets skull, gå igenom alla mappar och jämföra med den externa hårddisken om att jag sparat allt. Mapp efter mapp låg sparade på den externa och jag tänkte starta omformateringen igen när jag av en ren händelse såg att det fanns 16 mappar som jag inte sparat! Det var i stort sett hela oktober 2009 som höll på att försvinna och mitt hjärta skenade iväg!

På något sätt kändes det som om hela oktober upphört att existera ifall jag missat att spara bilderna, även om jag är sätt säker på att det tagit mig bra länge att komma på att dom bilderna saknades. Fanns bara en mapp jag tror att jag kommit på fattades när ska till att framkallas bilder; bildserien jag tog på Jolie till inbjudningskorten.

När jag för över bilderna från kameran till datorn har jag så att det på en gång sorteras upp i mappar efter fotodatum, något som är så otroligt bra för mig som vill ha koll på när korten togs. Månad och år duger väl, men av någon anledning vill jag gärna även veta vilken dag.

Lite roligt var att se skillnaden frekvensen av fotograferandet. Av de 165+ mapparna som togs under 2009 togs 13 stycken av dom innan 26 maj – dagen jag köpte systemkameran. Därmed slipper jag fundera så mycket på om det var ett befogat köp eller inte, för det var det.

Högst upp på önskelistan just nu, bortsett från en iPad: en extra extern hårddisk. I och med att jag gillar min nuvarande rosa lilla sak så hade ju en My Passport Essential 2.0 SE 1TB varit toppen. Jagg är så förbannat nojig över att bilderna ska försvinna och jag har lärt mig att man inte ska ha alla ägg i en korg. I det här fallet ska man visseligen kopiera alla ägg för att ha dom i flera korgar, men ni fattar. ;)

Mycket vill ha mer

Jag har suttit i några dagar nu och försökt komma fram till vilket objektiv som skulle sitta som en smäck på förlossningen. Har ju insett, trots all den kärlek jag känner för mitt fasta 50mm-objektiv, att jag kommer att ”behöva” ett objektiv med kortare brännvidd, i och med att det kan vara lite trångt i förlossningssalen.

Har kollat och läst en del om Canon EF 28mm f/2.8 och tror att detta är ett relativt billigt (från 2095:-) och bra alternativ och komplement till min EF 50mm f/1.8. Tyvärr verkar det vara en beställningsvara i alla onlinebutiker jag snubblat över, det gillar jag inte. Kan den inte bara finnas i lager så att jag kan klicka hem den precis när jag känner för det utan att behöva räkna med en massa extra dagar för att de ska få hem den innan den skickas till mig?

Nåja, det spelar egentligen ingen roll. Har ändå inte ekonomi till att beställa gluggen nu och jag tror ju i ärlighetens namn att jag/vi klarar oss fint med den jag redan har nu.. Men det är ju som man säger, mycket vill ha mer – och det stämmer riktigt bra i detta fall. Jag skulle kunna gå totalt bananas i skapandet av en önskelista med kameraprylar. Give it to me, baby!

Jag undrar om det inte är dags att lägga sig och sova och fortsätta drömma kameraprylsdrömmar så istället? Det är kanske inte lika roligt men betydligt mycket billigare om man är utrustad med ett klickglatt pekfinger…

All denna beslutsångest!

Jag förstår verkligen inte varför jag inte kan släppa tankarna på systemkameran för ett ögonblick! Såg fort jag har en liten stund för mig själv surfar jag runt  på samma sidor jag redan läst 15 ggr tidigare. Igårkväll började jag att fundera, varför inte köpa 450D istället för 500D – och spara ca 3000 kr? Jag skulle ju gott och väl klara mig utan de nya funktionerna som 500D har men inte 450D. Bortsett från några förändringar är det ju i stort sett samma kamera, och istället kan jag köpa ett extra objektiv för mellanskillnaden och senare byta upp mig till en 500D om jag mot förmodan skulle känna att det behovet finns.

Varför ska det vara så svårt att bestämma sig när man inte är gjord av pengar?!

Canon EOS 450D vs Canon EOS 500D

Denna kameradjungel…

Har roat mig i några dagar med att försöka komponera ihop mitt startkit innehållande systemkamera + några objektiv. Det är inte det lättaste kan jag tala om! Speciellt inte när man märker att priset drar iväg något kosmiskt på en gång. För är det något jag är när det kommer till att unna mig själv saker så är det allt annat än generös

Men jag försöker ha i åtanke att även om kitet skulle vara mitt så är det många fler som skulle ha, kanske inte just nytta men glädje iallafall av att jag skaffar mig utrustning för fina foton; bl a kidsens mor- och farföräldrar. Lägger jag fram det på det sätter blir det genast mycket lättare att komma överens med tanken på att kosta på sig en kamera med tillbehör. Ful får man va’, men inte dum. ;)

Det enda jag hittills vet att jag vill ha är:
Systemkamera: Canon EOS 500D
Minneskort: SanDisk Extreme III 4 GB
Objektiv: Canon EF-S 18-55 mm/3,5-5,6 IS (kitobjektiv)
Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 II

Jag tror att detta skulle vara ett riktigt bra nybörjar- och startkit för mig. Längtar så tills det är dags att lägga in beställningen, måtte det inte dröja alltför länge innan priserna lägger sig där de ska ligga när det kommer till kameran. Fram tills dess får jag gott vänta på ett riktigt bra paketerbjudande och nöja mig med Canon Ixus 100 IS som kommer att inhandlas inom en mycket snar framtid.

Gaia & Ko som metervara?

För lite drygt ett år sen förälskade jag mig i kollektionen BooBoo från Gaia & Ko – ”flickvarianten” i rosa och brunt är givetvis färgen och nu skulle jag vilja ha tag i tyget så att jag kan sy överdrag till sittdynorna och lakan till liggdelen i Viben (barnvagnen) i detta underbara tyg.

Jag har googlat som en tok på sistone men inte haft någon lycka när det kommer till Sverige. Det kanske finns i Danmark, hemland för Gaia & Ko? Jag skulle ju bli överlycklig om jag hittade antingen BooBoo eller Simply som metervara och kunde pimpa min stroller lite!

Hos Stoff & Stil har jag hittat en rosa lyxfleece med vita prickar och en cremefärgad lyxfleece med rosa/lime prickar som jag gillar skarpt, men först har vi ju sommar och fleece känns mer aktuellt inför hösten/vintern. Suck, alltid ska det vara något.