Om det var upp till mig…

Om det var enbart upp till mig hade jag självklart sålt högtalarkitet från Audiotop och börjat planera badrumsrenovering på allvar. Men eftersom högtalarkitets öde ligger i händerna på herr Johan, som faktiskt äger allt får jag försöka se till att ha ett litet möte med honom och lägga upp följande:

1. Sprattlet och Jason – även om paketet är utformat för att spela rent ljud och inte högt, så kommer högtalarkitet inte att få komma till sin rätt med en liten bebis och boxer i bilen.
2. Platsbrist – ja, att skylla på platsbrist i en kombi känns ju lite fjantigt. Men faktum är att halva bagageutrymmet redan är ockuperat av Jason och hans galler och andra halva kommer att ockuperas av barnvagnen.
3. Höja värdet på huset – en renovering kommer inte bara att höja trivselfaktorn gigantiskt mycket i badrummet när man fått en bastu installerad utan även höja värdet på huset. Små medel kan göra stor skillnad.

Read more

Att sälja – eller inte sälja?

Slutsteg från AudiotopFör ganska precis ett år sedan var vi och hämtade ut 57 kg högtalare åt honey som skulle monteras in i Calibran. Nu vill det sig inte bättre än att några veckor innan Elmia kommer halvsponsorn på att han inte vill ha de där högtalargrejerna i Johans bil.

Anledningen är att han inte längre säljer Audiotop och gärna vill vara ”med på ett hörn” när det kommer till Callen. Shit, tänkte jag, ska vi måsta hitta väldigt många tusingar till för att ersätta kitet vi redan har här hemma för att (halv-)sponsorn ska vara nöjd? Inte läge!

Nejnej, så illa är det inte. Halvsponsorn har, efter att ha sett honeys trådar på diverse bilforum, bestämt sig för att helsponsra istället! Nu kommer Audiotopkitet att ersättas med något annat toppmärke för att han ska vara nöjd, sponsorn alltså. Kitet som vi fick köpa till hyffsat reducerat pris kommer vi alltså att få göra precis vad vi vill med.

Nu återstår ju frågan, ska vi pimpa V70:n med ett helt insane högtalarkit eller ska vi sälja det och renovera badrummet för de pengarna? Pimpig familjebil eller bastu? Damn, valet var svårare än jag trodde…

Elmia 2008.

Då är Bilsport Performance Show aka. Elmia 2008 inbokad… Det är på allvar denna gång alltså och jag börjar bli lite fundersam på hur det kommer att gå ihop tidsmässigt och ekonomiskt. Påsken infaller väldigt tidigt i år, såpass att mässan/showen redan hålls mellan den 21-24 mars. Shit.

Lacken är inhandlad nu iallafall så det är ju en bra bit på väg vi kommit när det gäller större utgifter till bygget. Rent tidsmässigt hoppas jag innerligt att det löser sig, att lackarn inte får några ‘förhinder’. Det är inte mycket kvar på bilen som honey kommer att fixa, när bilen väl är lackad ska billjudet installeras och sen ska det vara klart. Åh, låt allt klaffa nu.

Pepparkakor, julmust och första advent.

Att det är första advent idag känns som ett stort hån, att det ska vara nästan 10 grader varmt en dag som denna gör en bara irriterad. December ska vara vit, inget annat! Hursomhelst så tänkte jag precis sätta igång med det sista på inlämningsuppgifterna när jag upptäckte att jag måste he mig ut till Marieberg innan de stänger, annars kommer vi att ha en väldigt hungrig liten hund här hemma imorn.

Jasses tunna med mat ekar tommare än tommast, skafferiet saknar pepparkakor och i kylskåpet råder total brist på underbar julmust. Julmust och pepparkakor har jag längtat efter hur länge som helst och nu kan jag äntligen unna mig en kaka eller två. Inte tjuvstarta. Tänkte tjuvstarta med julpyntet i fredags men det blev inte av då jag saknade E14-lampor på max 25W. Att ställa fram julbelysningen i fönstret utan att kunna ha dom tända kändes inte speciellt lockande, lika lockande var det att åka till ICA igår. Inte alls.

Men idag måste jag kliva ur slappisarna och brumma iväg, alldeles ensam. Honey är ute i garaget (vilken överraskning, va?) och slipar på Callen som faktiskt blev grundalackad igår! Egentligen så borde han ju följa med mig till Djurens Center, jag får ju inte lyfta något som väger mer än 1 kg innan han är där som världens packåsna och sliter saker ur händerna på mig för att jag inte ska anstränga mig.

Gud nåde den gången när jag sprang in för att snabbt handla ett schampoo på ICA och han väntade i bilen. Jag råkade få med mig lite andra nödvändigheter som mjölk, fil, yoghurt och en ost. När jag närmade mig bilen och han fick syn på mig trodde jag att han skulle hoppa ur skinnet. Istället hoppade han bara ur bilen och slet påsen ur händerna på mig och läxade upp mig efter noter om att jag handlat så tungt – och det värsta av allt, inte ringt honom om bärhjälp. ”Men, jag har ju sagt! Och din pappa har ju sagt! Inte bära tungt! Faan, Linda. Försiktigt!”

I vanliga fall driver det mig till vansinne, jag är gravid – inte handikappad. Emellanåt kan jag faktiskt tycka att det bara är gulligt hur mån han är om mig och bebis. Och nu är det ju så att jag har ett gyllene läge att utnyttja hans urinstinkter att ta hand om sin ‘hjälplösa’ kvinna och på så vis få sällskap på min lilla resa.
   – Oogabooga, hundmat väga 15 kg – jag inte bära, jag med barn!

Tror ni att det skulle hjälpa? Mest troligt, absolut. Men isåfall har jag en mycket stressad karlslok med mig på ICA när jag ska handla och det finns inget mer uppstressande än hans rastlösa suckande när han hack-i-häl springer efter mig i gångarna på affären. Fast för husfridens skulle tror jag det är bäst att be honom följa med, annars lär han få ett nervsammanbrott när han ska bära in matsäcken från bilen och inser att det är jag som släpat in där i första hand. ”Faan, Linda. Försiktigt!” Jag kan riktigt höra hur han och min käre far mässar i kör…

Damnit.

Lacken till bilen var det ja. Vi åkte in till färghandeln och skulle köpa färg men det blev inte något av det. 480 kr/l för själva lacken (den färgade alltså) och minst lika mycket för klarlacken. Sen tillkommer förtunning och det minns jag inte riktigt hur mycket det behövs.

Till Callen skulle det gå åt ungefär 3 liter färglack och ca 5 liter klarlack. 8 × 480 ger vid en snabb huvudräkning en slutsumma på 3840 kr och då tillkommer några hundringar(?) för förtunning och härdare. Vi lämnade kvar lacken i butiken och bestämde oss för att fundera lite grann på hur vi ska göra.

Till saken hör att honey ev hittat en ‘källa’ att köpa färgen via så att man får ner priset på grejerna lite grann men då får vi inte färgen till helgen. Då gäller det att herr Lackerare finns tillgänglig nån annan helg också, vilket man inte ska hoppas på för mycket.

Nåja, att grundlacken kommer på bilen till helgen gör en ofantlig skillnad. Jag håller tummarna för att flytet projektet hamnat i nu håller i sig så att ”det enda” som är ogjort när bebis kommer är kabeldragning och inredningen i övrigt eftersom det inte innebär spackeldamm eller kemikalier över huvud taget.